Amazfit Balance: Перфектният часовник за 2023?

През 2023 Amazfit ни зарадваха с няколко страхотни смарт часовника. Последният е не по-малко впечатляващ. Освен че е бюджетен, поддържа безконтактни плащания, дава препоръки, базирани на изкуствен интелект, разполага със страхотна батерия и Ви дава да избирате между стотици режими за спорт. Името на този часовник е леко необичайно: Amazfit Balance. Ако го потърсите в Amazon, ще Ви излязат резултати и за кантари.

Тъй като не съм свалял моя Amazfit Balance от няколко седмици, в това ревю ще разгледам подробно всеки един аспект, който би могъл да Ви интересува.

Нека да започнем!

Бърз преглед

Плюсове

 • Красив и лъскав корпус
 • Дълго издържаща батерия
 • Специално изградена GPS антена
 • NFC за безконтактни плащания
 • Отлично функциониращо Zepp приложение

Минуси

 • Ограничения със Zepp Pay
 • Малко на брой поддържани Wear OS приложения

Цена

Amazfit Balance PriceКъм септември 2023 Amazfit Balance струва 249$. Цената е достъпна и е точно колкото тази на Huawei GT4. Часовникът остава по-евтин от Apple Watch и по-функционалните Garmin смарт часовници. 

Разопаковане

Compact Smartwatch packageНе мога да се оплача от разопаковането – при Amazfit устройствата винаги минава добре. Кутията е малка и изглежда, че са положения усилия за ограничаването на въглеродния отпечатък на компанията. След като премахнете хартията, ще забележите, че самата кутия няма никакво брандиране. Смарт часовникът е безопасно поместен вътре в нея. Освен него ще намерите кабел за магнитно зареждане и ръководство за потребители. Аз си закупих “Midnight” варианта заедно с 22мм силиконова каишка. 

Външен вид и качество на изработката

Beautiful Amazfit BalanceТова, което прави Amazfit Balance красив, е елегантният му дизайн, алуминиевата рамка, екранът със закалено стъкло и подсилената с влакна полимерна долна обвивка. Корпусът е тънък и лек и лесно може да се закопчава и разкопчава с помощта на метални накрайници. “Midnight” вариантът идва с дълга 22мм силиконова каишка, докато при другия тя е найлонова. И двете са комфортни и стоят добре на ръката. Друга силна черта на корпуса са тънките му безели; екранът е леко открит, но въпреки това приятен за окото. 

От гледна точка на управлението, часовникът разполага с въртяща се корона и един бутон отдясно. Харесва ми как работят, защото са удобни, лесно достъпни и бързо реагиращи. Освен това можете да зададете на короната да отваря избрано приложение, след като я натиснете два пъти; по подразбиране ще отвори безконтактни карти. Ако бутоните не са Вашето нещо, можете да минете на сензорен режим с плъзгания и кликове. 

Като цяло външният вид и изработката на Amazfit Balance ми напомнят на Amazfit Cheetah, който излезе преди няколко месеца.

Технически параметри

 • Операционна система: Zepp OS
 • Дисплей: 1.5-инчов AMOLED екран с резолюция 480×480
 • Корпус: Рамка от алуминиева сплав, Подсилена с влакна полимерна долна обвивка, Екран от закалено стъкло
 • Тегло: 35 г без каишка
 • Сензори: BioTracker 5.0, BIA Биоелектричен импедансен сензор, Акселерометър, Жироскоп, Геомагнитен сензор, Сензор за въздушно налягане, Сензор за околна светлина, Сензор за температура.
 • Батерия: 475mAh с магнитно зареждане
 • NFC: Да
 • Свързаност: WLAN 2.4GHz и Bluetooth 5.0
 • GPS: GPS антена с кръгова поляризация с двулентово позициониране и 6-сателитна позиционираща система
 • Говорител и микрофон: Да
 • Смартфон приложение: Zepp

Функционалности

Limited and Capable NFC ImplementationАко вземем предвид страхотния дизайн, силните технически параметри и полезните функционалности, Amazfit Balance изглежда като да си има всичко. Леко противоречив е казусът с NFC поддръжката. Въпреки че работи повече от добре, можете да използвате само Master Card или Maestro Card за безконтактни плащания. Това се дължи на факта, че Zepp Pay е притежание на Xiaomi, което е довело до имплементирането на стратегия, подобна на тази с Xiaomi Pay. Ако искате да плащате с Visa и AMEX карти в Европа, трябва да изтеглите и използвате приложението Curve.

Precise Amazfit Balance GPSМакар да не е функционалност сама по себе си, GPS технологията заслужава малко внимание. Шест-сателитната ѝ позиционираща система разполага със специална антена, осигуряваща по-добра комуникация със сателитите. Връзката е бърза, надеждна и изключително точна. 

Amazfit непрекъснато подобряват и операционната система Zepp OS. Забелязва се положителна тенденция с появата на всеки нов смарт часовник или партида. Zepp OS не просто се променя, а оптимизира работата с устройството Ви като цяло. Интерфейсът е богат, лесен за свикване и гъвкав по отношение на функциите и възможностите за персонални настройки, с които разполага. 

Zepp App StoreКакто повечето смарт часовници от този ценови клас, Amazfit Balance разполага с десетки “продуктивни” приложения и настройки, както и стотици циферблати с различни цветове и настройки. Приложенията, които можете да изтеглите от App Store, не са толкова добри, колкото тези на Google и Apple, но за сметка на това можете да попаднете на интересни опции като GoPro Remote. 

Фитнес проследяване

Amazfit Balance Top of the Line BioTrackerСмарт часовниците на Amazfit обикновено се справят доста добре с проследяването на различни спортни дейности. И този път са вдигнали летвата високо. Изключително точният GPS и оптимизираните сензори позволяват на Amazfit Balance да прави значително по-прецизни засичания и анализи.

Броенето на стъпки и броенето на калории са на еднакво високо ниво. Измерването на сърдечния ритъм продължава положителната тенденция, наложила се от няколко години; можете и да настройвате периоди от време, в които да си генерирате изследвания (напр. на всеки 5, 10 или 30 минути). Засичането на съня не остава по-назад. Часовникът прави прецизни анализи на всички фази – дълбок сън, будно време и РЕМ. 

Over 150 Sports ModesСпортуващите от Вас няма да останат разочароващи. Amazfit Balance поддържа над 100 спортни дейности и засича всяка без компромис в измерването. Това в повечето случаи се дължи на развитата GPS система. Крайните резултати се визуализират детайлно както в самия смарт часовник, така и в приложението Zepp. 

Батерия

Solid Battery Батерията на Amazfit Balance е 475mAh, което означава, че може да издържи две седмици при умерена употреба. Ако всичко е включено и дисплеят не угасва, производителността пада на 6 дни, което е задоволително за един смарт часовник. 

Приложението Zepp

Както споменахме, Zepp става все по-добър с всяка следваща версия. След като го тествах, установих, че работи по-леко и стабилно и разполага със значително повече настройки. На индустриално ниво според мен не отстъпва на големите играчи.

Единственият проблем, който приложението имаше преди, засягаше батерията. За щастие, Amazfit са го оптимизирали за устройства, работещи с Android операционната система. 

Недостатъци

 • Zepp Pay поддържа само Master Card
 • Малко на брой Wear OS приложения
 • Няма LTE вариант
 • Все още използва магнитно зареждане

Извод

Въпреки недостатъците си, Amazfit Balance е един невероятен смарт часовник. Батерията му издържа дълго, операционната система и интерфейсът му работят като масло, GPS системата е изключително точна, а фитнес проследяването е ненадминато. Може да се каже, че осигурява перфектния баланс между функционалности, стил и спорт – и то на страхотна цена.

Ако искате да научите повече за него, вижте нашето YouTube видео.

Amazfit Balance