Beelink SER5: Бюджетно Mini PC с AMD Ryzen 5 процесор и МНОГО производителност!

Мини компютрите са отлични устройства; те събират мощността на среден компютър в почти 3 или 4 пъти по-малък размер. Много производители като Dell и HP имат своите версии на изключителни мини компютри, но те са скъпи и не осигуряват стойност за парите. Beelink SER5 е най-новото поколение мини компютър от китайската компания. Той е AMD-задвижвано устройство, работещо с последната версия на Windows 11 Pro.

Той има много какво да предложи, затова се отпуснете и прочетете подробното ревю, за да научите всичко за Beelink SER5.

Да видим!

Обобщение:

Предимства

 • отлична цена
 • възможности за надграждане
 • ефикасен процесор от висок клас
 • красив дизайн и качествени материали
 • добро топлоотделяне
 • поддръжка на безжичен стандард Wi-Fi 6
 • богат избор от портове за свързване

Недостатъци

 • интегрирана видеокартата
 • не поддържа DDR5 памет
 • не поддържа Thunderbolt

Beelink SER 5 – Цена

Beelink SER 5 Price

Beelink предлага множество варианти, от висок клас Intel и AMD процесори до среден клас процесори на двете компании. Аз получих AMD Ryzen 5 5560U с 16GB RAM и 500GB съхранение за 389$. Beelink предлага отлична цена, която го прави трудна конкуренция.

Beelink SER 5 – РазопакованеUnboxing Beelink

Разопаковането е приятно. На предната страна има голям SER надпис с някои основни характеристики, както и полезна информация на другите страни на кутията. Дизайнът набляга на спецификации, ориентирани към гейминга, което някак завишава очакванията.

VESA Mount

VESA приставка за закачване към монитор

Вътре откриваме две главни кутии, които държат основния компютър, заедно с ръководство за потребителя, инсталационно ръководство, държач за монтаж на стена, HDMI кабел и захранващ адаптер. Цялото съдържание е здраво опаковано.

Визия и портове

Beautiful Design The computer looks great at first sight.

Компютърът изглежда страхотно на пръв поглед. Beelink е избрал подобен подход към дизайна. Изглежда, че те установяват маркова идентичност, която е много приятна. Корпусът е комбинация от пластмаса и метална конструкция и има отворени слотове и мрежи, за да се осигури оптимална вентилация.

Insides of Bellink SER 5The insides are great. Unlike most mini-

Вътрешността е отлична. За разлика от повечето мини компютри, достъпът до вътрешността е много лесен; просто отвийте винтовете от долната страна и ще имате достъп до основната дънна платка. Достъпът до ЦПУ е малко труден, тъй като то е на другата страна на основната платка, но можете да видите RAM паметта, SSD и HDD слотовете. Удивителното е, че може да побере HDD от стандартен 2,5-инчов размер вътре в компютъра. Както можем да видим, това е много малко устройство, но при отваряне на долния капак се появява отделение за HDD. То е свързано чрез SATA интерфейс, така че съществуват ограничения на SATA скоростта на предаване на данни.

Ample Ports Selection

Външността също изглежда много здрава и красива. Горе се намира мрежата с няколко стикера и няколко вентилационни отвора на гърба на основното тяло. Заедно с вентилацията, задната страна разполага с два HDMI порта с пълен размер, два порта тип A, етърнет порт и захранващ конектор. Отпред намираме останалите портове, които включват 2 USB Type-A, порт тип C, жак 3,5 мм и бутон за захранване. Отдолу има и стикер, който споменава клавишните комбинации за BIOS и опциите за зареждане.

Технически характеристики

 • Процесор: 6 ядра AMD Ryzen 5 5560u с тактова честота 2.3GHz-4.0GHz и 3MB кеш памет с интегрирана GPU
 • RAM: Sodimm DDR4 16GB 3200MHz RAM
 • Съхранение: 500GB NVMe M.2 SSD
 • Връзка: безжична връзка Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 и Gbit LAN връзка
 • ОС: Windows 11 Pro
 • Портове: 4 USB Type-A, 1 USB Type-C, 1 жак за слушалки с гнездо 3.5 мм, 2 HDMI порта с пълен размер
 • Тегло: 445 грама

Beelink SER 5 – производителност и тестове

Преди да говорим за представянето на възможностите, нека научим какво съдържа това малко чудовище. Най-напред, то има 6-ядрен процесор Ryzen 5 5560U с 12 нишки. Това е мобилен процесор, обикновено използван в лаптопи и е отличен избор по две причини. Първо, той не се нагрява прекалено много, и второ – разполага с изключителна компютърна мощност. Освен това, процесорът разполага и с добра интегрирана графика AMD Vega 6 с 2GB VRAM.

SoDImm Rams instead of Usual

RAM плочките също са Sodimm, което също е популярно за лаптопи. Beelink SER5 има две плочки от Crucial 8GB 3200MHz RAM и може да бъде надграден до 32GB.

SUper Fast M.2 SSD

Beelink са избрали да използват Kingston за SSD: Kingston 512GB NVMe M.2 SSD. Изборът на съхранение е отличен; вместо 3,5-инчов SSD, те са избрали по-бърз и по-ефективен M.2 SSD.

Gaming on Beelink SER 5

Както беше споменато, Beelink SER5 няма посветена графична карта. Поради това, повечето от висококачествените игри не могат да бъдат играни. В сравнение с това, повечето игри с нисък и среден диапазон работят доста добре. Игри като CSGO и League of Legends имат стабилни кадрови честоти от 60 до 75 FPS.  Конкурентните AAA игри като Call of Duty, Battlefield V и Apex Legends са ограничени до 40FPS. Мобилни игри като Asphalt, Beach Buggy и PUBG също работят гладко.

Cinebench Score

Cinebench резултати

Този малък компютър може да работи с два дисплея с резолюция 4K и честота на опресняване 60FPS едновременно. Всякакъв вид видео се възпроизвежда гладко. Освен това той работи с всички кодеци, поддържани от хардуера на процесора.

От гледна точка на свързаност, той е изключителен. Поддържа най-новия и най-бърз Wi-Fi 6 и има удобен етърнет порт за проводна връзка. Beelink SER5 също има Bluetooth 5.2, за да се свързва с периферни устройства.

Още една отличителна особеност на мини персоналния компютър е консумацията на електроенергия. При нормална употреба консумацията на енергия е трудно да достигне над 35 вата. Освен това, вентилаторът е много тих и изключително добър в работата си.

Поправка и надграждане       

Accessible Parts

Достъп до вътрешните компоненти: може да смените RAM и M.2/HDD

Относно ъпгрейда и ремонта, Beelink го е направил относително лесно. Повечето от компонентите са лесни за достъп, като единствено трябва да се премахне долната капачка. След премахването й ще видите RAM паметта и SSD устройството, които могат да бъдат ъпгрейднати. Капачката разполага с тавичка за хард диск за лесен монтаж на допълнително съхранение. Beelink е включил и полезно ръководство за инсталиране на хард диска в кутията.

Заключение

Общо взето, Beelink SER5 в тази конфигурация разполага с отлична производителност на ЦПУ, бързо съхранение и достатъчно оперативна памет на разумна цена. Той е идеален за офис задачи, леко редактиране на снимки, видеа и игри. Не са правени компромиси по отношение на качеството на компонентите, разходът на електроенергия е изключително добър, а последната версия на Windows 11 Pro определено допринася за качеството.

 

Купете Beelink SER 5 от тук: