Ревю на DDPAI Z50: Качествен бюджетен видеорегистратор с две камери

Ревю на DDPAI Z50: Качествен бюджетен видеорегистратор с две камери

DDPAI Z50 е сред актуалните за 2023 видеорегистратори за автомобил. Това е още една камера с капацитет за 4K видео, оборудвана с отличен процесор и сензор за изображения. Z50 разполага както с предна, така и със задна камера и струва по-малко от 200$. Тествал съм някои от предишните модели на DDPAI и всички те са били отлични, но дали DDPAI Z50 е достатъчно добра, за да стане вашата следваща DVR?

Да проверим в това подробно ревю.

Обобщение:

Предимства

 • Oтлична цена
 • Високо качество на видеоизображението
 • Лесен монтаж
 • Красив и функционален дизайн
 • D2Save гарантира сигурността на данните
 • ADAS поддръжка

Недостатъци

 • Екранът остава активен почти постоянно
 • Премахването на камерата изисква време
 • Ограничени менюта

 

DDPAI Z50 – Цена

DDPAI Z50 е сред най-добрите бюджетни камери за автомобил. Тя струва около 160$ (около 300лв.), което е отлично, като се има предвид производителността и броя на аксесоарите, които идват с камерата.

DDPAI Z50 – Разопаковане

DDPAI Z50 Unboxing

Камерите на DDPAI имат много последователно положително изживяване при разопаковане. Те имат проста кутия, която подчертава най-важните функции. Вътре имаме две отделни кутийки, едната с предната, а втората – със задната камера. Вторичните кутии са добре проектирани и изглеждат качествено.

В кутията са включени DDPAI Z50, USB зарядно устройство, кабел, няколко защитни фолиа за предното стъкло и инструмент за отваряне на кутията. Във втората кутия се намира задната камера и захранващите кабели. Освен това, DDPAI са включили и няколко допълнителни лепенки за двата модула, което е полезно, ако направите грешка при монтажа.

Външен вид и качество на изработката

DDPAI Z50

Стилен и компактен дизайн на DDPAI Z50

Главният модул изглежда елегантен и здрав в ръката веднага след отварянето на кутията. Той има красив и функционален дизайн, който позволява въртене на камерата до 35°. Освен това, имаме и хубав екран с размер 2,3 инча, който може да се използва като визьор за задната камера и за интерфейса за настройка на камерата.

Освен екрана, има четири бутона отпред: Set, Sound recording, Album и бутон Lock, който изключва екрана. Микрофонът и слотът за SD карта са отляво, заедно с USB-Type C порта и жак 3,5 мм отгоре.

 

DDPAI Z50 rear camera

Компактен модул за задно вижданеЗадният модул представлява камера с лепенка за монтиране. Той е малък и не блокира гледката от задното огледало. Няма контролен панел, освен за жичната връзка с предния модул и батерията.

Технически спецификации:

 • Основна камера: IMX 415 8MP сензор за изображения с F/1.75 отвор и ъгъл на видимост от 140°
 • Дисплей: 2,3-инчов LCD екран
 • Батерия: Няма, разполага със суперкондензатор
 • ADAS поддръжка: Да
 • Високоговорител: Да
 • Микрофон: Да
 • Памет: Вградена NAND флаш памет с поддръжка на MicroSD карти до 128G
 • Сензори: G-сензор, 3-осов гироскоп, GPS
 • Видео кодиране: Кодек h.265 с битрейт от 26Mbps

DDPAI Z50 – Функционалности

Z50 е страхотен и достъпен видеорегистратор. Разполага с почти всички необходими функции и някои уникални аспекти, които добавят значителна стойност към нея.

DDPAI D2Save Technology

Освен отличния сензор за изображения и качество на видеото, DDPAI са добавили технологията за съхранение D2Save. Когато камерата засече някаква грешка на SD картата, автоматично превключва към NAND Flash паметта и поправя повредените файлове, за да запази записите в безопасност. Това е страхотна функция, тъй като елиминира невъзможността от четене на файлове от проблемни microSD карти.

DDPAI Z50 – Инсталиране

DDPAI Z50 Installation

Инсталиране на DDPAI Z50

Докато подготвяр ревюто, забелязах някои преувеличени коментари за това, че инсталирането на Z50 е трудно. Но в моя случай не се сблъсках с проблеми. Процесът беше доста сходен с всяка друга автомобилна камера. Ако имате затруднения, ръководството за потребителя включва подробно упътване за правилна инсталация.

DDPAI Z50 Hardwire kitПрепоръчвам да изберете правилното местоположение и винаги да използвате фолиото за предното стъкло, за да инсталирате автомобилната камера правилно. Z50 също разполага с комплект “hard-wire kit”, който позволява да имате 24/7 видеонаблюдение. Ако никога не сте инсталирали комплект за твърдо окабеляване, по-добре е да попитате механик или електротехник, защото инсталирането на комплекта изисква по-добро разбиране на електрическата система на автомобила.
По време на инсталацията настройте камерата да работи под възможно най-оптималния ъгъл. Чрез менютата в камерата, които са достъпни чрез бутоните,  можете да правите само основни промени, а повечето настройки са налични в приложението за смартфон. След като инсталирате камерата и я стартирате, тя автоматично се включва с двигателя. За запис и в паркинг режим  ще трябва да инсталирате комплекта за постоянно захранване.

Качество на видеото

Video Quality

Бях малко скептичен относно качеството на видеото, тъй като DDPAI използваха нов процесор от Sigmastar SoC вместо HiSilicon, който беше в предишните поколения. Но за моя изненада, качеството на видеото е отлично. Видеоклиповете имат богати детайли и правилното количество острота, контраст и експонация. Остротата е малко повече, но детайлите са изключителни.

Но поради чипсета DDPAI Z50 може да записва 4K 25FPS и 30FPS на разделителна способност 1080p и 1600p.

DDPAI Z50 Video Quality

Четирикратно приближение на DDPAI Z50

Дневната производителност е отлична; можете да увеличите изображението 2 до 4 пъти, а детайлите все още ще бъдат изключителни и видими. Задната камера също е доста добра, а качеството е фантастично. Но през нощта обектите и формите не са много видими, тъй като всички светлини сочат директно към обектива.

 

Low light performance

Excellent Low Light Performance

Представянето при ниска осветеност е впечатляващо. 

Мобилно приложение DDPAI

DDPAI Mobile App

Мобилното приложение е още една изключителна функция на Z50. То има много опции за конфигуриране на видео, а любимата ми част е как максимално лесно може да свалите видео, все едно го сваляте от DVR. Вместо да копирате целия файл, можете да изрежете и обработите част от него, която искате да отделите, с всички реални данни от G-сензора.

Недостатъци

 • Екранът остава активен почти постоянно
 • Премахването на камерата изисква време
 • Ограничени менюта

Заключение

Повечето от проблемите могат да бъдат отстранени, така че ако нямате намерение да местите камерата често, то DDPAI Z50 е страхотен избор. Това е умна, функционална, красива и безопасна за употреба камера с изключително качество на видеото.

Купете DDPAI Z50 от тук