Garmin Venu 3 Ревю: Умен и спортен, но скъп

Venu 3 е най-новият смарт часовник на Garmin, който идва с обновен хардуер, изтънчен дизайн и висок клас сензори. Преди всичко обещава прецизно измерване на здравни показатели, отлично засичане на спортни дейности, интелигентни функционалности и дълго издържаща батерия. 

В това ревю ще разгледаме всичко, което прави Venu 3 сериозен участник в пазара за смарт часовници.

Нека да започнем!

Бърз преглед

Плюсове

 • Висококласни сензори за следене на здраве
 • Красив и лъскав дизайн
 • Ярък AMOLED дисплей с впечатляващ интерфейс
 • 8 GB хранилище за приложения и музика
 • ANT+ сертификат за външни монитори
 • Изключително прецизен GPS и отлично засичане на спортни дейности

Минуси

 • Завишена цена
 • Бъгове в интерфейса
 • Ограничен брой автоматично засичани спортни дейности

Цена

Garmin Venu 3 PriceVenu 3 попада в ценовата категория на Forerunner моделите на Garmin. Струва 450$, което е малко по-малко от стойността на смарт часовниците Epyx и Fenix.

Тази цена хвърля Garmin Venu 3 в надпревара с популярни алтернативи като Amazfit Balance, Huawei Watch GT 4 и Apple Watch. Трябва да се отбележи, че китайските смарт часовници вървят за много по-малко.

Разопаковане

Small PackageПроцесът по разопаковане се вписва с традициите на Garmin. Една картонена кутия от екологични материали съхранява часовника и зарядното му. 

Външен вид и качество на изработката

Beautiful Garmin Venu 3Може да се каже, че Garmin Venu 3 има обновен дизайн. Фокусът се е изместил от здравината и големия размер на корпуса върху това да е елегантен и лек. Противно на очакванията, белият вариант на часовника не е магнит за прах. Качеството е на съвсем друго ниво – мога да потвърдя, защото използвам Vivoactive 3 повече от три години и все още е бял като сняг. Top of the Line Sensors ClusterНовите сензори на Venu 3 също изглеждат добре разположени; за разлика от предишния Venu, тук можем да ги наречем висококласни, защото са същите, използвани в по-скъпи смарт часовници като Epyx и Fenix. Това е сериозно подобрение, но ще разчита на повече батерия. 

От гледна точка на изработката, горният слой на Garmin Venu 3 е защитен от Gorilla Glass 3, който пък е обвит от подсилен с влакна полимер. Това придава на часовника един по-тънък и елегантен изглед.

Технически параметри

 • Дисплей: 1.4-инчов AMOLED дисплей 
 • Корпус: Защита с Gorilla Glass 3, Безели от неръждаема стомана и калъф от подсилен с влакна полимер
 • Тегло: 27 грама без каишка, 40 грама с каишка
 • Сензори: Garmin Elevate пулсомер за китката, Сензор за измерване на нивото на кислород в кръвта, Барометричен висотомер, Компас, Жироскоп, Акселерометър, Термометър, Сензор за околна светлина
 • Свързаност: Bluetooth, ANT+, Wi-Fi
 • Батерия: До 14 дни
 • NFC: Да
 • GPS: Да, с GLONASS и GALILEO
 • Микрофон и говорител: Да
 • Смартфон приложение: Garmin Connect

Функционалности

App ListХардуерът на Venu 3 е не просто съпоставим, ами идентичен с този, заложен в по-високия клас Garmin смарт часовници. Това прави сензорите наистина прецизни, а интерфейсът – впечатляващо бърз и лек.

Заслужава си да отбележа промяната в бутонната конфигурация. Garmin обикновено предвиждат 5 бутона за часовниците си, но сега имаме само 3. Бих казал, че е доста сполучливо решение. Бързо ще свикнете и с комбинациите, които бутоните имат със сензорния екран. Можете да настройвате часовника да се държи така, както Ви се иска, а бутоните пък могат да изпълняват различни функции, ако ги натиснете веднъж, два пъти или за продължително време. 

Spotify on Garmin Venu 3Задоволително 8GB вътрешно пространство е предвидено за приложения и музика. Venu 3 предлага най-доброто от двата свята, поддържайки стари MP3 файлове, както и стриймване към платформи като Spotify, Deezer и Amazon Music. Говорителите на часовника са доста добри и звучат достатъчно силно. 

NotificationsВ този ред на мисли – Venu 3 има и микрофон, чрез който можете да задавате прости гласови команди на умния му асистент. Това включва правенето и приемането на телефонни обаждания. Нещо, което откроява смарт часовника пред китайските му конкуренти, е визуализирането на снимки в панела за известия, както и възможността за отговаряне на текстови и чат съобщения. 

Garmin Venu 3 е сертифициран с ANT+, което позволява на по-сериозно трениращите от Вас да се връзват към външни пулсомери за по-прецизно измерване на здравни показатели. Сертификатите са важен приоритет за компанията – според Garmin свързването на часовника към различни устройства позволява на атлетите да черпят възможно най-добрата и качествена информация от своите тренировки. 

Не на последно място като акцент, Venu 3 поддържа Garmin Wallet, който позволява бързи безконтактни плащания. 

Засичане на спортни дейности

Garmin Venu 3 Precise Tracking Ако спортувате, няма как да сгрешите с Garmin. От телеметрична гледна точка може би липсват някои по-задълбочени функционалности, но Garmin се стреми да ги вгради в по-скъпите си модели. Статистиките и информацията, които получавате от Venu 3, далеч не са малко; напротив – по отношение на детайлите часовникът почти няма аналог на пазара. 

Всеки аспект на следенето и измерването е изключително успешен – с изключение на съня. Генерално не е зле, но веднъж четох книга през нощта и Venu 3 го отчете като сън, което впоследствие генерира неточни статистики. Часовникът може да отразява и кратки дрямки през деня, но не съм имал възможност да си направя такива. 

Извън тази подробност, всичко е на ниво. Получавате сравнително точни измервания за здравни показатели като сърдечен ритъм, ниво на кислород в кръвта, стъпки и калории. ECG следенето в момента не се поддържа. Garmin чакат разрешение от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ, а това може да отнеме повече от година, както беше случаят със Samsung.

Accurate GPS DataGPS системата е доста стабилна. Намира сигнал бързо и не го губи лесно. Ако сравните събраната в смартфон приложението информация, не би следвало да забележите никакви отклонения. 

Батерия

Продължителността на батерията на Garmin Venu 3 е пет дни при умерена употреба, особено през зимата. Ако ползвате всички функционалности, в повечето случаи часовникът ще издържи не повече от 4 дни с едно зареждане. Ограничаването на възможностите на Venu 3 в комбинация с включването на режима за спестяване на енергия може да удължи живота на батерията до 14 дни, което е доста прилично за един смарт часовник. 

Garmin Connect

Carmin Connect Smartphone AppConnect е едно от добре функциониращите приложения на Garmin. Интерфейсът му е минималистичен и лесен за свикване; съставен е от различни плочки, които обобщават и представят събраната от Venu 3 информация така, че например бързо да разберете колко Ви е пулсът във всеки един момент, колко сте тренирали и как сте спали. Единствено ми се искаше приложението да поддържа повече цветови режими, защото стандартният тъмен може да не е за всеки. 

Недостатъци

 • Без въртяща се корона
 • Бъгове в интерфейса
 • Ограничен брой спортни дейности
 • Без измерване на ECG
 • Завишена цена

Заключение

Ако се абстрахираме от цената, Garmin Venu 3 се нарежда сред най-добрите смарт часовници в момента. Това се дължи на факта, че е богато снабден с функционалности и прецизно измерва спортни дейности и здравни показатели. Хардуерът му е стабилен, софтуерът е функционален, а дизайнът е не само красив, но и здрав. Със сигурност не е “перфектният” смарт часовник, но не мога да отрека, че се справя изключително добре във всяко едно отношение.  

Научете повече за Venu 3 в нашето YouTube видео

Garmin Venu 3