Ревю на Roborock S7 MaxV Ultra: Това ли е най-добрата прахосмукачка-робот?

Roborock-S7-Maxv-ultra

Ако никога не сте чували за Roborock, е много малко вероятно да сте дори малко запознати с роботизираните прахосмукачки. Roborock е пионер в индустрията с изключителните си прахосмукачки-робот. Roborock S7 MaxV Ultra е най-новият им модел и идва с вибриращ моп и по-добра мощност на всмукване. Той беше пуснат в продажба преди шест месеца и аз вече го използвам от доста време.

И така, това е подробно дългосрочно ревю на прахосмукачката-робот.

Да проверим!

Обобщение:

Предимства

  • отлично качество на изработка
  • LIDAR сензор, възможност за триизмерно сканиране и картографиране
  • избягване на колизии посредством изкуствен интелект
  • функция “чат”
  • мощно засмукване
  • автоматично почистване след приклщчване на заданието
  • стилно приложение за смартфон

Недостатъци

  • висока цена

Roborock S7 MaxV Ultra – Цена­

Roborock S7 MaxV Ultra Price

Роботизираната прахосмукачка е висококачествен продукт на Roborock, така че цената е висока. Комбинацията от докинг станция и прахосмукачка струва 1399 долара, а само прахосмукачката е 639 долара. Така че, ако искате безупречно почистване без функция за самопочистване, можете да изберете само роботизираната прахосмукачка.

Цената е около 100 долара по-висока от тази на DreameBot L10s Ultra. Въпреки впечатляващата цена, знаменитата прахосмукачка определено си струва парите

Roborock S7 MaxV Ultra – Разопаковане

Прахосмукачката-робот пристига в две кутии. Първата кутия съдържа самата прахосмукачка. Кутията е добре направена, от твърд картон, и има функциите, отпечатани на страните на кутията. Прахосмукачката е добре опакована. В кутията получаваме S7 MaxV Ultra, резервоар за вода, кърпа за мокро почистване, монтаж, захранващ кабел и ръководство за потребителя.

Втората кутия е доста по-голяма. Тя съдържа докинг станцията, която Roborock нарича “Empty Wash/Fill dock”. Това е интересно и доста ясно наименование, което дефинира продукта. Кутията има QuickStart ръководство и главна докинг станция с два контейнера за чиста и мръсна вода и торба за прах с обем от 2,5 литра.

Визия и качество на изработката

Strong and Lovely Robot Vacuum

Roborock S7 Max V Ultra е още един впечатляващ продукт от компанията. Това е стилен и здрав продукт, който ще поддържа дома ви винаги чист. Той има прекрасен традиционен дизайн с отлично разположени сензори, които покриват всеки сантиметър около прахосмукачката.

Имаме множество LIDAR сензори около основната камера и няколко на гърба и страните на роботизираната прахосмукачка. Най-горе имаме обичайната глава и три контролни бутона, което прави ръчното управление на S7 MaxV Ultra доста приятно. Под главата имаме много подобно разположение на четките и кърпата за мокро почистване.

Empty Wash/Fill Dock

Докинг станцията е леко по-малка от DreameBot L10s Ultra, основно защото контейнерите не са покрити. Отдясно имаме торба за прах с обем 2,5 литра, резервоар за чиста вода с обем 3 литра и резервоар за мръсна вода.

Технически характеристики

Роботизирана прахосмукачка

Сила на всмукване: 5100pa
Батерия: 5200mAh
Касета за прах: 400ml
Резервоар за вода: 300ml
Тегло: 10.36lbs (около 4.7 кг)
Картографиране на множество етажи: Да
Смартфон приложение: Да

Станция за зареждане и почистване

Тегло: 27.55lbs (около 12.5 кг)
Торба за прах: 2.5 литра
Резервоар за чиста вода: 3 литра
Резервоар за мръсна вода: 2.5 литра

Roborock S7 MaxV Ultra – Възможности

Roborock S7 MaxV Ultra е наистина висококачествена прахосмукачка-робот. Тя разполага с изключителни функции и много интелигентни и уникални опции, които я правят най-добрата роботизирана прахосмукачка.

AI Obstacle Detection

S7 MaxV Ultra е оборудвана с най-добрите технологии. Нейният Precisense LIDAR сензор, RGB камера и 3D структурирано сканиране на светлината картографират всичко точно. Тя автоматично избягва всичко и има уникална интеграция за малки неща, които роботизираните прахосмукачки често не успяват да открият. Дори тънките неща като кабели за захранване, чорапи и отпадъци от домашни любимци никога не се пропускат от Роборок S7 MaxV Ultra.

Тя никога не остава без изход, освен когато специално нагласих капан, за да я тествам.

Mapping and object detection by Robot Vacuum

Roborock S7 MaxV Ultra има още една важна функция на сензорите и камерата – 3D картографиране на всеки инч от къщата. Тя разпознава елементи от дома ви и автоматично ги отбелязва на картата на смартфона. Това позволява на прахосмукачката да почисти всичко изцяло и прави по-лесно за вас да изберете определен обект.

Например, ако искате прахосмукачката-робот да почисти около леглото, просто кликнете върху леглото на картата, и тя ще навигира и ще стигне до дестинацията, използвайки картата.

Cross Chat Capable Robot Vacuum

Освен това, има и възможност да се задават различни режими на почистване за всяка стая. S7 MaxV Ultra може да препоръча най-оптималния процес на почистване след анализ на оформлението на стаята.

RGB камерата също ви позволява да чатите на живо с вашите деца у дома или да я използвате за наблюдение. Тя също има физически бутон за активиране на детска заключваща система, която е удобно решение, тъй като имам дете у дома.

Roborock S7 MaxV Ultra – Ефективност

Да разгледаме реалната ефективност на Roborock S7 MaxV Ultra, започвайки от мощността на всмукване.

Почистване на прах

Роботът за почистване има стабилна мощност от 5100Pa, почти двойно повече от предишния модел и леко по-ниска от DreameBot L10s Ultra. Разликата е минимална и е трудно да се забележи. Освен това, прахосмукачката може да повдигне с лекота по-големи предмети от обичайното.

Rice Test

Нека направим задължителния тест за ориз. Roborock S7 MaxV Ultra показа най-добрите възможни резултати. Изсипах 61 грама ориз на пода и роботът ги събра до последния. Силиконовата четка също е добра и значително допринася за ефективното почистване. Тя също има отделящ край за лесно премахване на косъмчета.

Скоростта на почистване също е добра. Необходимо е минута за почистване на квадратен метър, което време може да се увеличи леко, ако стаята има килими и мебели. Освен това, AI алгоритъмът е толкова здрав, че дори най-малките детайли не му убягват. Той се отблъсква от всеки нежелан обект и автоматично увеличава мощността на всмукване при почистване на килими.

Говорейки за килими, никакво препятствие под 20 мм не е проблем за Roborock S7 MaxV Ultra.

Мокро почистване

Roborock S7 MaxV Ultra Wey Mopping

Мокрото почистване не е най-доброто, но е доста прилично и роботът може да почисти стаи с килими, което не е възможно при много прахосмукачки-робот. Roborock е балансиран продукт и има уникална система за мокро почистване с вибрации. Тя почиства пода 3000 пъти в минута, за да гарантира перфектен резултат.

Някои хора имат опасения за издръжливостта на вибрационния мотор. Но аз смятам, че може да издържи доста дълго време. Моята предишна прахосмукачка S7 имаше подобна система, която все още работи перфектно. Също така използвам S7 MaxV Ultra от около 6 месеца и не съм усетил никакви пропуски. Но да, това е нещо, което може да бъде тествано след 1 или 2 години.

Мобилно приложение

Мобилното приложение е една от силните страни на роботизираната прахосмукачка. То е компонент, пълен с функционалности, който обхваща всичко от управлението и автоматизацията на Roborock S7 MaxV Ultra. Можете да видите 3D карти и да задавате зони, където да не влиза, тихи часове и актуализации на фърмуера.

Можете също да използвате Mi Home App за управление на прахосмукачки-робот Roborock, но препоръчвам да използвате официалното приложение, защото то има много повече функционалности и опции.

 

Roborock App

Заключение:

Roborock S7 MaxV Ultra е прахосмукачка-робот от най-висок клас с невероятна система за навигация и картографиране, детайлно сухо и мокро почистване, отлично качество на изработка и интелигентни функции. Затова, ако искате най-добрата роботизирана прахосмукачка, изберете Roborock S7 MaxV Ultra. Но ако сте начинаещ, препоръчвам да си закупите по-евтин модел, за да се запознаете с тях.

Купи Roborock S7 MaxV Ultra от тук.