Uberdesk Pro: Подробно ревю

В днешния забързан свят е по-важно отвсякога да балансираме работата с личния живот. Тенденцията сред хората е към все по-голямо и продължително заседяване, вредните последици от които са твърде очевидни, за да продължават да се пренебрегват.

Както всеки проблем, и този има решение, и то се крие в “изправените” (регулируеми) бюра. Затова съм посветил текущата статия на Uberdesk Pro – иновативна стъпка към по-здравословния и продуктивен начин на живот. Нуждата от подобни бюра всъщност е нарастнала излючително много за последните няколко години, като сред основните причини са ергономичните им предимства, смарт функции и разбира се, естетическа визия.

Независимо дали прекарвате повече време в офиса или сте постоянно на линия от вкъщи, Uberdesk Pro може значително да подобри връзката, която сте изградили с работното си място.

Цена и гаранция

Бюрото предлага достатъчно предимства и удобства, за да оправдае цената си, която към декември 2023 е $631.

Времето за доставка е доста кратко, особено ако живеете в Европа – от няколко дни до една седмица. В моя случай Uberdesk Pro пристигна в рамките на един ден, защото живея в същата страна като производителя. 

Друго голямо предимство е 10-годишната гаранция. Буквално не е необходимо да инвестирате допълнително в защита, защото я получавате автоматично за цяло десетилетие. Като се вземат предвид характеристиките на бюрото, както и безкрайните му възможности за регулиране на височината, още на този етап сделката звучи повече от добра. 

Разопаковане

Плюс е, но не е задължително да имате предишен опит с разопаковането и сглобяването на такъв тип бюра. Въпреки че бях правил нещо подобно преди, Uberdesk успя да ме изненада приятно. Веднага щом извадите всичко от кутията, ще разберете, че всяка част е направена със замисъл и логика – от подсилените повдигащи се колони Linak DL6 до изработените от Egger работни плотове.

Бих казал, че грижата за продукта и вниманието към детайлите си личат още на ниво опаковане. Buldesk са приложили достатъчно защитни механизми и практики, така че пратката Ви да не се повреди или надраска по пътя, независимо откъде я поръчвате.

Сглобяване

Както загатнах по-рано, сглобяването на самото бюро не би следвало много да Ви затрудни. Някаква част от работата е направена предварително и разполагате с лесно смилаеми инструкции за останалата. Обърнете внимание на повдигащите се колони Linak. Те са гръбнакът на Uberdesk Pro и трябва да се монтират ръчно, затова се уверете, че ги поставяте както трябва. Ако всичко е наред, всяка от тях ще поддържа до 1200 Nm товароносимост. 

Възможно е да се наложи да използвате малко повече сила в определени моменти от сглобяването.

След като монтирате колоните, останалото ще Ви се стори като детска игра. Основата на краката се прикрепя за секунди с инструмент, осигуряващ плътно прилягане. Бюрото може да седи на обикновени крака или на гумени колелца с двоен заключващ механизъм за повишена стабилност. Независимо от пода, върху който поставите Uberdesk Pro, плъзганията на колелцата ще са изключително плавни, така че освен ако не го бутнете, няма да мръдне от мястото си.

Веднъж сглобено, бюрото трябва да се поддържа както всяко друго. Малки неща като периодични почиствания и понамествания ще му осигурят пълноценно и дълготрайно ползване.

Технически характеристики

  • Персонализиран ламиниран плот от Егер (до 180 x 80 см)
  • Колони Linak DL6 с обща товароносимост до 160 кг 
  • Регулиране на височината между 64 и 129 см
  • Сензор против сблъсък и нисък шум на мотора
  • Приблизително 33 кг общо тегло
  • Над 50,000 възможности за конфигурация

Функции и ползи

Една от силните страни на Uberdesk Pro е възможността да го пригодите към индивидуалните Ви предпочитания и нужди на работното пространство. Преди поръчката можете изберете как да изглежда работния плот – сред популярните варианти са дъб и обикновен цвят.

Бюрото е предвидено за различни хора с различни нужди, затова издържа до 160 кг товар и може да се наглася от 64 см до 129 см височина. Перфектно е за работа с документи, монтаж на видеа, скициране и какво ли още не! Където и да попадате в този спектър, Uberdesk може да се нагоди, така че да стане перфектното работно пространство за Вас. Сензорът против сблъсък му осигурява безопасно и гладко преминаване от една позиция (или конфигурация) в друга.

Но това далеч не е най-доброто. Разполагате с внушителните над 50,000 възможности за конфигурация на бюрото, включително и с разнообразни аксесоари, които допълнително да персонализират изгледа му спрямо Вашия вкус. Включена е и подложка против умора в случай на продължително правостоене.

Потребителско изживяване

Пореден плюс за Uberdesk Pro. Като потребител изключително много ми харесва, че предлага смарт управление, има впечатляващ ергономичен дизайн и разполага с безкрайни опции за конфигурация и персонализация. 

One of the standout features of the Uberdesk Pro is its integration of the Linak’s advanced motor system. This system ensures smooth and quiet height adjustments with minimal noise disruption, allowing users to transition seamlessly between sitting and standing positions without distraction. Whether you’re focusing on a task or participating in a video conference, the desk’s low motor noise ensures a peaceful working environment.

Но нека разгледаме нещо по-специфично, а именно усъвършенстваната моторна система на Linak. Благодарение на нея Uberdesk Pro регулира височината си плавно и тихо, съответно позволявайки Ви да преминете от седнало в изправено положение, без почти да забележите. Независимо дали сте се фокусирали над нещо или участвате във видеоразговор, ниският шум от мотора ще Ви осигурява непрекъснато спокойна работна среда.

Споменахме възможностите за конфигурация. Е, не е нужно всеки път да ги правите от нулата. Uberdesk може да запомни онези от тях, които са Ви любими, и да си нагласи височината автоматично само след натискането на един бутон. Така ще спестите време и ще знаете коя позиция за кога ще Ви е полезна.

Допълнителни екстри

Далеч няма да изчерпам възможностите на това бюро, ако не отделя малко внимание и върху някои от допълнителните екстри, с които разполага. 

Като за начало е важно да знаете как да разполагате кабелите си, защото не трябва да пречат на повдигащите се колони на бюрото. Има различни готови решения, но Uberdesk предлага свое собствено, както ще видите на снимката отдолу. Не само кабелите, а и кутията на компютъра Ви могат да се поставят в специално предназначени за тях места.

Ако забравяте да си правите почивки от продължително седене, бюрото може да Ви напомня да ставате в определени моменти от деня.

Колелцата с двойно заключващ се механизъм пък могат да превърнат бюрото Ви в подвижна и стабилна машина, която да премествате, където и когато прецените. Въпросният механизъм не просто предотвратява, а изключва възможността колелцата да се завъртят без Вашата намеса дори ако бюрото е поставено върху неравна повърхност.

С други думи, едновременно можете да местите Uberdesk и да го фиксирате, където решите. Това Ви дава свобода, гъвкавост и работи за здравословната продуктивност, а не онази, която включва целодневно седене на едно място.

Като за финал ще кажа, че Uberdesk Pro поддържа Bluetooth и има собствено смартфон приложение, така че можете да го управлявате директно от телефона си!

Недостатъци

  • Няма LED осветление
  • Детският защитен механизъм изисква допълнителна настройка 

Обобщение

Uberdesk Pro е сред най-добрите изправени бюра на пазара. Висококачествените му части, възможностите за персонализация и лесно регулируемият му дизайн са идеални за онези от Вас, които търсят гъвкаво и ергономично решение за работното си пространство. Без значение с какво се занимавате, Uberdesk предлага перфектната комбинация от стил, практичност и дългосрочна издръжливост. Всичко това на достъпна цена, която заплащате веднъж и след това не се тревожите поне едно десетилетие напред.

Ако Ви харесват статии за различни джаджи, можете да посетите блога ми. Ще намерите голям набор от категории, както и още много статии като тази

Повече информация за Uberdesk Pro и демонстрация как се сглобява ще намерите в нашето Youtube видео.

Uberdesk Pro